Piwnica pełna przetworów zrobionych z surowców z własnego ogródka – dla zapracowanych mieszkańców betonowych wielkomiejskich dżungli, to rzecz niewykonalna, wszak nie mają czasu, ani nie posiadają ogrodów. To jednak nie jest powód do rezygnacji ze zdrowej diety – wystarczy wizyta w internetowym sklepie Vitapolu, aby już zawsze mieć pod ręką ulubione soki, zupy, marynaty.
Sok z buraka – remedium na wszelkie niedomagania i groźne choroby
Burak czerwony w kuchni polskiej używany jest od wieków. Barszcz czerwony albo sałatkę z buraczków do kotleta mielonego lubią niemal wszyscy. W codziennym gotowaniu często jednak nie docenia się znaczenia soku wyciskanego z surowych warzyw.
Nieprzetworzony termiczne burak to skarbnica witamin – A, B1, B2, PP, C, minerałów – potasu, wapnia, magnezu, sodu oraz bezcennego błonnika, który usprawnia działanie układu wydalniczego. W soku buraczanym są dwa minerały bardzo rzadko spotykane w żywności – rubid oraz cez, to metale, które występują w śladowej ilości i odpowiedzialne są za antyoksydacyjne działanie buraków.
Vitapol oferuje sok wyciskany z buraków kiszonych – to hit wśród soków dostępnych na rynku. Warzywa ukiszone zawierają znacznie większą ilość witaminy C oraz naturalne probiotyki. Na stronie https://vitapol.net/pl/ można przeczytać na temat soku z buraka więcej, a co najważniejsze – zakupić go bez wychodzenia z domu.
Tradycja w słoikach zamknięta
Chcąc uczynić życie klientów bogatszym i łatwiejszym, Vitapol oferuje gotowe zupy oraz koncentraty do ich wykonania. Barszcz czerwony na naturalnym kwasie buraczanym, żur z mąki żytniej, tarte ogórki kiszone, szczaw na wiosenną zupę przypominającą wizyty w domu babci, pulpa, która jest bazą do zupy dyniowej – to propozycje najsmaczniejszych zup z zawartością naturalnych składników najwyższej jakości.
Dzięki producentowi z Podkowy Leśnej smakiem najlepszych polskich zup można delektować się przez cały rok – szczawiowa zimą, dyniowa wiosną jednakowo zdrowe i pyszne wykonane na bazie przetworów z Vitapolu.
Dodatki, które są niezbędne
Kuchnia polska, to głównie mięsa w rozmaitych odsłonach. W zakładce „Specjały polskie i dodatki” na stronie https://vitapol.net/pl/ można zamówić to wszystko, co szczególnie podkręca walory smakowe mięsnych dań. Chrzan, ketchup, musztarda, majonez są znane i popularne, ale borówka z gruszką czy żurawina dodana do pieczeni, to mieszanka smaków i aromatów, od której łatwo się uzależnić.
Nie zamykając się na trendy kuchni międzynarodowej, Vitapol oferuje musztardę o egzotycznym smaku curry, kiszoną kapustę pekińską, która śmiało może konkurować z koreańskim oryginałem, czyli kimchi, albo imbir biały i różowy w marynacie – dodatek ceniony przez mistrzów kuchni chińskiej, japońskiej i hinduskiej.